Mathijsen per direct naar HSV

Sjors (Sj0rSz)
Joris Mathijsen verruilt AZ definitief voor HSV. Naar verluid betaalt de Duitse ploeg, waar ook Rafael van der Vaart en Nigel de Jong onder contract staan, meer dan zes miljoen euro.

Woensdag meldde HSV zich om Mathijsen eventueel over te nemen. Een dag later had de Duitse ploeg al overeenstemming bereikt met zowel de verdediger als AZ. AZ Fanpage heeft zelfs foto's gevonden waarop te zien is dat de verdediger al met HSV meetraint.

Mathijsen zal in Duitsland een contract voor vier seizoenen tekenen. De voornaamste reden voor HSV om de 26-jarige speler van AZ over te nemen is het vertrek van Khalid Boulahrouz naar Chelsea. De ploeg uit Hamburg zag de Brabander namelijk als een uitstekende vervanger.

"AZ heeft een moeilijke afweging moeten maken tussen de sportieve ambities van de club en de persoonlijke ambities van Joris", aldus een verklaring van AZ. "Na overleg tussen de technische staf, bestuur en directie is besloten Joris zijn transfer te gunnen."

De Alkmaarse ploeg had het contract van Mathijsen graag open willen breken, maar het mocht niet zo zijn. In april brak de verdediger de onderhandelingen af. Hij dacht namelijk dat zijn kansen op een buitenlands avontuur op die manier kleiner zouden worden.

AZ zal door deze transfer niet in de personele problemen komen. In de zomerstop werd Gijs Luirink van FC Groningen aangetrokken. Bovendien beschikt trainer Louis van Gaal ook nog over de ervaren Barry Opdam.

Klik hier om de foto's die op AZ Fanpage staan te bekijken.