Mondini in Turkije in derde Midland

Dennis (dennistd)
Giorgio Mondini zal komend weekend weer achter het stuur van de derde Midland zitten. De Zwitser werd tijdens de Grand Prix van Frankrijk vervangen door Adrian Sutil. Op Hockenheim en de Hungaroring was Markus Winkelhock de derde rijder. Mondini heeft een contract om op negen vrijdagen te mogen rijden, waarvan hij er inmiddels zeven achter de rug heeft.

Mondini: "Ik heb sinds Indianapolis niet meer in de derde wagen gezeten, dus het is fijn om weer in de auto te mogen stappen. Istanbul is een nieuwe baan, dus ik zal niet veel nadeel ondervinden van het leren kennen van het circuit. Het circuit kent enkele technische delen, maar ik ben klaar voor deze uitdaging. Het team heeft hier nog veel te leren over de afstelling, dus de rol van de vrijdagrijder is hier erg belangrijk."

Tiago Monteiro, een van de twee racecoureurs van het team, heeft overigens een aantal dagen geleden nog laten weten niet blij te zijn met het beleid van Midland wat betreft de vrijdagrijders. Volgens de Portugees zou het team een vaste vrijdagrijder moeten hebben, in plaats van drie verschillenden die allen gekozen zouden zijn vanwege het geld dat ze meebrengen. Volgens hem moeten de testrijders steeds weer opnieuw wennen aan de auto, waardoor de data niet altijd goed is, en de racecoureurs extra kilometers moeten rijden om de goede afstelling te vinden.