Loting CL: PSV in pot twee

Sjors (Sj0rSz)
Vrijdag rond de klok van 18:00 wordt de loting voor de groepsfase van de Champions League verricht. Plaats van handeling is het Grimaldi Forum in Monaco. PSV is direct geplaatst voor het hoofdtoernooi en zit hierdoor in de tweede pot.

PSV is de enige Nederlandse ploeg die deel mag nemen aan de groepsfase van het miljoenenbal. Ajax slaagde er gisteren namelijk niet in om zich hiervoor te kwalificeren. De Amsterdammers verloren het treffen met FC Kopenhagen met 2-0. Hierdoor is de ploeg van trainer Henk ten Cate nu veroordeeld tot het spelen van UEFA Cup-voetbal.

Behalve de Amsterdammers zullen ook Feyenoord, AZ en FC Groningen deelnemen aan dit toernooi. De loting voor de eerste ronde wordt van de UEFA Cup wordt vrijdag om 13.00 uur verricht.

Ook dit jaar zijn er weer 32 clubs die deel zullen nemen aan de Champions League. Dit gezelschap is verdeeld over vier potten. FC Barcelona, de winnaar van vorig seizoen, zit uiteraard in de eerste pot.

De indeling van de potten:
Pot 1:
FC Barcelona, AC Milan, Real Madrid, Internazionale, Liverpool, Arsenal, Manchester United en Valencia CF

Pot 2:
Olympique Lyon, FC Porto, PSV, FC Bayern München, Chelsea FC, AS Roma, Celtic FC en Lille

Pot 3:
Sporting Club Portugal, SL Benfica, Bordeaux, Steaua Boekarest, Werder Bremen, Olympiakos, CSKA Moskou en AEK Athene

Pot 4:
RSC Anderlecht, FC Dynamo Kiev, Levski Sofia, FC Shakhtar Donetsk, Galatasaray SK, Hamburger SV, Spartak Moskou en FC Kopenhagen.