Valencia haalt Joaquin

JJdJ1984
Valencia heeft de transfer van Joaquin afgerond. De 25-jarige rechtsbuiten zal morgen worden gepresenteerd in de sinaasappelstad.

Real Betis Sevilla ontvangt 24 miljoen euro voor haar raspaardje. Bovendien is een overstap van de Uruguayaanse middenvelder Mario Regueiro in omgekeerde richting opgenomen in de overeenkomst. Joaquin gold als de personificatie van Real Betis, maar was na zeven seizoenen in de A-selectie toe aan een nieuwe uitdaging. De international, actief op de WK’s van 2002 en 2006, stond al geruime tijd in de belangstelling van Valencia. Los Ches kwalificeerden zich deze week voor de Champions League en daarmee ontstond de financiële ruimte om Joaquin los te weken.

Pikant is dat Valencia zaterdag de competitie opent met een thuiswedstrijd tegen Real Betis. De kans lijkt klein dat trainer Quique Sanchez Flores zijn nieuwe superster al gaat inzetten. Een debuut in de uitwedstrijd bij Atlético Madrid (10 september) lijkt realistischer. Valencia versterkte zich deze zomer eerder met onder andere Fernando Morientes en Asier Del Horno en lijkt de titelkandidaat bij uitstek.