Ruud laat Real zegevieren

Maikel (WeebI)
In de laatste beproeving voor het nieuwe seizoen heeft Real Madrid van Anderlecht weten te winnen. De Madrilenen waren in het eigen Estadio Santiago Bernabéu met 2-1 te sterk.

Ruud van Nistelrooij was The Man bij de Spanjaarden. De Nederlander nam de twee goals voor zijn rekening. Na een kleine twintig minuten zette Antonio Cassano met een erg mooie steekpass Van Nistelrooij vrij, die de bal simpel over keeper Davy Schollen heen lobde. Nog voor rust werd de voorsprong vergroot. Nadat Raúl al enkele aardige kansjes had gemist, bracht rechtsback Míchel Salgado met een hoge bal Van Nistelrooij in stelling. Oog in oog met Schollen faalde de spits niet.

In de tweede helft zette Anderlecht een hele hoop wissels in de ploeg. Real Madrid ruilde slechts twee spelers om voor frisse benen. Toch zou het in de tweede helft minder spektakel opleveren voor het publiek. De vaste verdedigers van Anderlecht die waren ingevallen, hadden de aanvallers van Real beter in bedwang. Zelf konden de Belgen maar moeilijk langs het blok Diarra-Emerson heen komen. De jonge invallers achterin bij Real, Mejía, Pavón en Javi García knepen in de slotfase hun billen dicht toen Anderlecht steeds gevaarlijker werd. Ook de jonge doelman Diego López had het lastig, en moest vlak voor tijd toch nog de bal uit zijn doel vissen toen Siani de aansluitingstreffer maakte.

Bij de 2-1 zou het blijven. Van Nistelrooij liet voor eigen publiek zien waarom hij naar Madrid werd gehaald. Real Madrid speelt aankomend weekend de seizoensopener tegen Villarreal. Anderlecht wacht de Belgische klassieker, uit bij Club Brugge.

Uitslag:

Real Madrid CF (SPA) - RSC Anderlecht (BEL) 2-1
17' R. van Nistelrooij 1-0
33' R. van Nistelrooij 2-0
85' Siani 2-1