Merk gaat weer fluiten

Gerard (RedFever007)
Markus Merk zal dit seizoen toch weer gaan fluiten. Na een zeer teleurstellend verlopen WK leek het er even op dat de Duitser het voor gezien zou houden. Na een lange vakantie hakte Merk uiteindelijk de knoop door en vervolgt zijn loopbaan als scheidsrechter.

Het afgelopen WK in zijn geboorteland verliep niet zoals Merk vooraf had gehoopt. Al na de eerste ronde mocht de 44-jarige scheidsrechter naar huis. Vervolgens ging de fluitist op een lange vakantie om na te denken over de toekomst. Enkele incidenten noopten Merk om toch door te gaan.

"Er zijn mij twee dingen overkomen. In de metro van München zei een man met luide stem: 'Wat de FIFA tijdens het WK heeft gedaan, klopt niet. Gaat u toch alstublieft verder.' En tijdens een cursusavond voor scheidsrechters zei ik slechts drie zinnen en kreeg ik een staande ovatie van de kameraden van het scheidsrechterskorps," aldus Merk.

De Kapitän van de Duitse arbiters, zoals Merk zichzelf noemt, vond dit een goede reden om door te gaan. De afgelopen jaren werd de leidsman zes keer uitgeroepen tot 'beste scheidsrechter van Duitsland'. De laatste twee seizoenen won hij zelfs de titel 'beste arbiter van de wereld'.

Merk: "De leider moet erbij zijn."