Uitslagen Kwalificatie CL

Maikel (WeebI)
Vandaag werden er vijf wedstrijden in de derde en laatste voorrondes van de Champions League gespeeld. Onder meer oud-winnaars Liverpool en AC Milan wisten zich te plaatsen.

Liverpool speelde in Kiev tegen het Israëlische Maccabi Haifa. Twee weken terug werd het 2-1 voor de Reds, waardoor de ploeg van Rafael Benítez ditmaal genoeg had aan een 1-1 gelijkspel. In de tweede helft maakte Engels international Peter Crouch de eerste goal van de wedstrijd. Een kleine tien minuten stond het alweer gelijk, toen Colautti scoorde voor de 'thuisploeg'. Toch kwam Maccabi niet verder dan dat, waardoor Liverpool de derde Engelse ploeg is in de Champions League. Arsenal krijgt morgen de kans om daar vier clubs van te maken.

Osasuna kreeg een harde klap te verwerken. Lange tijd leek het erop dat de Spaanse nummer vier de Champions League ging halen. Al na zes minuten opende Cuellar de score, waardoor de eerste goal in twee wedstrijden een feit was. Het duurde lang voordat tegenstander Hamburger SV in de wedstrijd kwam, maar toen dat eenmaal gelukt was werden de Duitsers beter. Nigel de Jong was de redder van de dag; hij maakte de gelijkmaker en daarmee het zwaarder tellende uitdoelpunt.

AC Milan, dat met geluk nog mocht deelnemen aan de voorronden, maakte de klus af bij Rode Ster Belgrado. Filippo Inzaghi maakte al snel de beslisser. Door de 1-0 thuisoverwinning had Milan in Belgrado praktisch aan één goal genoeg. Toch tekende Clarence Seedorf in de tweede helft alsnog aan voor de 0-2. Djokic zorgde nog voor de eretreffer voor de Serviërs, maar tegen de klasse van de Rossoneri was men niet opgewassen.

Valencia slaagde er ook in om zich te plaatsen. Door het verrassende verlies bij SV Salzburg (1-0) moesten de Spanjaarden in het eigen Mestalla stadion aanvallend spelen. Dat resulteerde al vrij snel in een doelpunt van nieuwe aanwinst Fernando Morientes. Los Ches bewezen de drang naar succes niet veel later, toen David Villa de score verdubbelde. Wetende dat het slechts één goal nodig had voor plaatsing, gingen de Oostenrijkers op zoek naar de 2-1. De bezoekers faalden; het werd zelfs nog erger. In blessuretijd maakte Silva aan alle onzekerheid een eind.

Uitslagen:

Maccabi Haifa (ISR) - Liverpool (ENG) 1-1 (1-2)
Osasuna (SPA) - Hamburger SV (DUI) 1-1* (0-0)
Rode Ster Belgrado (SER) - AC Milan (ITA) 1-2 (0-1)
Benfica (POR) - Austria Wien (OOS) 3-0 (1-1)
Valencia (SPA) - SV Salzburg (OOS) 3-0 (0-1)

*geplaatst door het zwaarder wegende uitdoelpunt.

Geplaatste clubs:

FC Barcelona (SPA, titelverdediger)
Real Madrid (SPA)
Manchester United (ENG)
Chelsea (ENG)
Internazionale (ITA)
AS Roma (ITA)
Olympique Lyon (FRA)
Bordeaux (FRA)
Bayern München (DUI)
Werder Bremen (DUI)
FC Porto (POR)
Sporting Club de Portugal (POR)
PSV
Olympiacos (GRI)
Celtic (SCH)
Anderlecht (BEL)
Valencia (SPA, via voorronden)
AC Milan (ITA, via voorronden)
Liverpool (ENG, via voorronden)
Hamburger SV (DUI, via voorronden)
Benfica (POR, via voorronden)

Morgen volgen de overige elf wedstrijden die recht geven op een plaats in de Champions League. Ajax verdedigt dan thuis tegen FC Kopenhagen een 2-1 voorsprong. Donderdag volgt de loting voor de CL.