Schumacher heeft vertrouwen

Michel (Fir3fly)
Michael Schumacher heeft, ondanks een achterstand van tien punten op Fernando Alonso, er nog alle vertrouwen in dat hij aan het eind van het jaar zijn achtste titel in handen heeft.

"We moeten niet de fout maken om te denken dat onze kansen na de Grand Prix van Hongarije verminderd zijn," zegt de Duitser. "We hadden er veel slechter voor kunnen staan. Het positieve is dat ik nog kans heb om de titel te winnen door alleen op mijn eigen resultaten te letten."

De Ferrari-coureur viel uit in Hongarije, maar door de diskwalificatie van Robert Kubica kreeg hij alsnog een punt in de schoot geworpen. Met nog vijf races te gaan heeft Schumacher alles nog in eigen hand. "De strijd gaat verder en onze kansen op de titel zijn onverminderd. Istanbul is een belangrijke stap op weg naar dat doel."

Terugkijkend op de laatste paar races vindt Schumacher dat hij voldoende reden heeft om optimistisch te zijn. "Het ziet er heel goed uit. Terwijl we in Magny Cours nog problemen hadden, waren we in Hockenheim dominant. Ook in Hongarije ging het – afgezien van het weer - volgens onze verwachtingen. Ik denk dat we er goed voorstaan."