[A1GP] Race Nieuw-Zeeland bevestigd

Gerbert (Tackleberry)
Hoewel de race eerder al terug te vinden was op de voorlopige kalender, is de A1GP race in Nieuw-Zeeland vandaag pas officieel bevestigd. De race zal 21 januari 2007 verreden worden op het circuit net buiten Taupo.

De bevestiging van de race in Taupo is vandaag officieel naar buiten gebracht door David Clare, Chief operating officer van de A1GP, in het bijzijn van onder andere premier Helen Clark. Het circuit zal de eerste race van 2007 verzorgen, waarbij het evenement een samenwerking is tussen A1GP, MIT (eigenaren van het Taupo Motorsport Park) en A1 Team New Zealand.

Franchise houder Colin Giltrap zegt dat de race het grootste autosport evenement in 50 jaar zal worden in zijn thuisland. "Sinds de begintijd van de Grand Prix van Nieuw-Zeeland in Ardmore in de jaren 50 hebben we geen autosport evenement van deze grootte georganiseerd. Dit is een grote opsteker voor de autosport en het zal veel opleveren voor het land."

David Clare is laaiend enthousiast over de komst van de raceklasse. "Gezien de groei van de A1GP en de toenemende populariteit van de autosport, is het een mogelijkheid die we moesten grijpen. Ik weet zeker dat Taupo een memorabel evenement zal organiseren en dat het een showcase voor dit prachtige land zal zijn. Nieuw-Zeeland doet altijd mee tegen betere en zwaardere tegenstanders en de vierde plek in het eindklassement laat simpelweg het talent en de professionaliteit van het Kiwi team zien."

Het land denkt ook aan de toekomst van de autosport, de nationale regering heeft twee miljoen dollar gereserveerd om de faciliteiten van het Taupo Motorsport Park de komende drie jaar te verbeteren.