Twintig Nederlanders in Eneco Tour

Olga (Nuongirl)
Vanaf volgende week zullen er twintig Nederlandse wielrenners meedoen aan de Eneco Tour, de wielerronde van de Benelux. Rabobank is hofleverancier met vijf Nederlandse deelnemers, Skil-Shimano heeft er vier opgenomen in de ploeg en Quick Step stuurt drie Nederlanders naar de start.

De Amerikaan Bobby Julich, winnaar van de ronde in 2005, doet wederom mee. Andere blikvangers zijn de Amerikaan George Hincapie en de Belgische wereldkampioen Tom Boonen.

De Eneco Tour begint volgende week woensdag met de proloog in Den Helder. Een dag later gaan de renners in de eerste etappe over de Afsluitdijk, met finish in Hoogeveen. De vierde etappe, zondag, is een individuele tijdrit over 16,1 kilometer. Woensdag 23 augustus eindigt de ronde met een rit in België, met start en finish in Ans. Die rit voert voor een groot over het parkoers van Luik-Bastenaken-Luik.

De twintig Nederlandse deelnemers op de voorlopige lijst:

Thomas Dekker, Jan Boven, Gerben Löwik, Joost Posthuma, Bram de Groot (Rabobank), Maarten Tjallingii, Floris Goesinnen, Aart Vierhouten, Piet Rooyakkers (Skil-Shimano), Bram Tankink, Servais Knaven, Steven de Jongh (Quick-Step), Karsten Kroon (CSC), Bas Giling (T-Mobile), Koos Moerenhout (Phonak), Max van Heeswijk (Discovery Channel), Leon van Bon (Davitamon-Lotto), Mathieu Heijboer (Cofidis), Laurens ten Dam (Unibet.com) en Koen de Kort (Astana-Würth).