Rafa: 'Gerrard moet aanvoerder worden'

Maikel (WeebI)
Rafael Benítez heeft Engels bondscoach Steve McClaren aangeraden om Steven Gerrard aanvoerder van het Engelse nationale team te laten zijn.

Omdat David Beckham na het WK de aanvoerdersband inleverde moet de nieuwe bondscoach direct een moeilijk dillemma oplossen. Vrijdag wordt de selectie voor de eerste oefenwedstrijd bekend gemaakt, en daarin zal hoogstwaarschijnlijk ook bekend worden wie er voor captain gaat spelen.

De trainer van Liverpool werkt dagelijks met de middenvelder, en weet van zijn kunnen af. Naast Gerrard heeft ook Chelsea-verdediger John Terry kans op de aanvoerdersband van The Three Lions.

"Stevie is volwassener, denkt voortdurend vooruit, en ik zie niet in waarom hij niet voor zowel club als land captain kan zijn", vertelt Benítez. "Wellicht kan het hem zelfs beter maken. Als een coach wil je je spelers zien verbeteren, en hij heeft de potentie om dat te doen."

Gerrard heeft de afgelopen twee jaar de band voor Liverpool gedragen, en leidde zijn club in 2005 naar de winst in de Champions League, en in 2006 naar de FA Cup. De 26-jarige middenvelder is volgens Benítez een 'belangrijke speler voor ieder team, en heeft veel ervaring in grote wedstrijden'.