Avondoverzicht EK zwemmen dag 7

Olga (Nuongirl)
Voor Nederland leverde de laatste dag van het Europees kampioenschap zwemmen in Boedapest enkel een bronzen medaille op.

Marleen Veldhuis eindigde als derde op de 50 meter vrije slag bij de vrouwen. Het goud ging naar de Duitse Britta Steffen, die een tijd zwom van 24,72. Therese Alshammar pakte de zilveren plak. De tweede Nederlandse deelneemster aan de finale, Inge Dekker, eindigde als zevende.

In de finale van de 4x100 meter wisselslag speelden de Nederlandse vrouwen geen rol van betekenis. Hinkelien Schreuder, Moniek Nijhuis, Inge Dekker en Marleen Veldhuis eindigde als vijfde, maar hun tijd van 4.06,19 was wel goed voor een nieuw Nederlands record. De Engelse vrouwen pakten verrassend het goud, voor Frankrijk en Duitsland.

In de finale van de 50 meter schoolslag voor vrouwen eindigde Moniek Nijhuis als zesde. Het goud ging met een tijd van 31,69 naar Jelena Bogomozova. Op de 400 meter vrije slag veroverde Laure Manaudo haar vierde Europese titel. Bovendien verbeterde ze met een tijd van 4.02,13 ook haar eigen wereldrecord met negen tienden.

Bij de mannen veroverde de Hongaar Laszlo Cseh zijn tweede Europese titel. Na eerder deze week de 200 meter wisseslag te hebben gewonnen, was hij vandaag met 4.09,86 ook de sterkste op de 400 meter wisselslag. De Italiaan Luca Marin pakte het zilver, diens landgenoot Boggiatto won brons.