Briatore beschuldigt Ferrari en McLaren

deviltje81
Renault F1-teambaas Flavio Briatore heeft weer eens van zich laten horen, en heeft flink uitgehaald naar Scuderia Ferrari en McLaren Mercedes. Deze twee teams zouden de FIA getipt hebben over het gebruik van de veel besproken massadempers en daarom zou Renault geen gebruik meer mogen maken van deze dempers.

De straf die Fernando Alonso gekregen heeft, voor het akkefietje met Robert Doornbos, vindt de teambaas niet zo frustrerend als de houding van enkele rivaliserende teams. Briatore is van mening dat de teams beter tijdens een Grand Prix-weekend protest aan hadden kunnen tekenen en het niet op deze manier via de FIA hadden moeten doen.

Briatore is boos over het gebeuren. Hij vindt dat iemand die problemen heeft met een vernieuwing aan de wagen, er dan wel erg gemakkelijk een protest tegen indient. Hetzelfde geldt volgens hem voor Ferrari en McLaren.

Teambaas van McLaren, Ron Dennis, lacht om de beschuldiging van Briatore. Dennis geeft aan dat zij zeker niet de aanstichter zijn van dit geheel. Sommige teams snappen niet dat iets wat vandaag illegaal verklaard wordt, dat gister ook al illegaal is. Tot slot hoopt Ron Dennis dat Fernando Alonso het team van McLaren volgend seizoen komt versterken met twee wereldtitels op zijn zak, aangezien McLaren toch geen wereldkampioen kan worden dit seizoen.