Terugkeer Villeneuve onzeker

Wouter (ziggyziggyziggy)
Het is nog maar de vraag of Jacques Villeneuve nog terugkeert bij BMW Sauber. Motorsportdirecteur van BMW, Mario Theissen, reageerde in een interview op de Hungaroring terughoudend op vragen over de terugkeer van de wereldkampioen van 1997.

Er werd al eerder gespeculeerd dat Villeneuve de rest van het seizoen vervangen zou worden door Robert Kubica. Geconfronteerd met deze geruchten zei Theissen dat hij daar geen atwoord op had. "We hebben voor deze race ons besluit gemaakt en we zullen de situatie na het weekend evalueren", aldus Theissen.

De teambaas wist wel te vertellen dat Villeneuve de debrief na de Duitse Grand Prix niet had bijgewoond. Hij nam pas eergisteren contact op met het team om te vertellen dat hij last van hoofdpijn had en niet zou racen in Hongarije. Theissen zelf gaf toe al sinds zondag niet meer met de Canadees te hebben gesproken, maar weigerde toe te geven dat de verstandhouding met Villeneuve was verslechterd.

Villeneuve's contract met het team loopt aan het einde van dit jaar af en Theissen liet hints vallen over zijn toekomst: "We zijn net begonnen met nadenken over volgend jaar en dit is een mooie kans om te zien hoe Robert [Kubica - red.] omgaat met een racesituatie." Ook verklaarde Theissen dat het team sowieso al van plan was om Kubica nog dit seizoen een racestoeltje aan te bieden.