Utrecht contracteert Kopteff

Kasper_H
Peter Kopteff heeft de clubleiding tijdens zijn stage overtuigd van zijn kunnen, en heeft daarom een contract getekend bij FC Utrecht.

Volgens De Telegraaf heeft de Fins international een driejarig contract getekend. Voor Kopteff is de overgang een einde aan een ongelukkige periode bij Stoke City, waar hij in totaal slechts zes wedstrijden mocht spelen.

Na een geslaagde stageperiode wilde de club uit de Domstad de 27-jarige linksbuiten graag vastleggen. "Wij wilden hem graag hebben, maar we waren ook afhankelijk van andere partijen" aldus technisch manager Piet Buter in de VI van deze week.

Stoke City wilde nog een afkoopsom ontvangen voor Kopteff, hij stond namelijk nog tot 2008 onder contract. Maar gezien zijn uitzichtloze situatie waren The Potters bereid hem voor 100.000 euro te laten gaan.

Met het contracteren van Kopteff kan Utrecht de lange zoektocht naar een linksbuiten afsluiten. Eerder zag de club de komst van onder andere Stein Huysegems en Julian Jenner afketsen, zij verkasten naar respectievelijk Feyenoord en AZ.