Nederland wint Haarlemse honkbalweek

Olga (Nuongirl)
De Nederlandse honkballers hebben de titel op de Haarlemse Honkbalweek zondag met succes weten te verdedigen. Net als twee jaar geleden was Oranje vanmiddag te sterk voor Cuba, het werd 9-6.

De overwinning kwam wel moeizaam tot stand. De ploeg van bondscoach Robert Eenhoorn stond na de eerste helft van de derde inning nog met 0-6 achter, maar daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van Nederland.

Rob Cordemans begon de wedstrijd vandaag als werper. Zonder succes, na 2/3e inning en een 4-0 voorsprong voor Cuba kon hij alweer vertrekken. Bondscoach Robert Eenhoorn bracht de jonge Nick Stuifbergen als vervanger voor Cordemans. Pas in de gelijkmakende derde slagbeurt liet Oranje voor het eerst van zich horen. Bij een achterstand van 6-0 noteerde Roel Koolen de eerste honkslag voor Nederland. De klap van Koolen betekende een omslag in de wedstrijd. In de derde inning wist Nederland de achterstand te verkleinen tot 6-5 en in de vierde inning nam het zelfs met 7-6 de leiding. Met twee punten in de zesde en zevende inning tilde Oranje de voorsprong naar 9-6 en de winst in de partij.

Nederland nam met de winst vandaag revanche voor de verliespartij twee dagen eerder. In een spectaculair duel was Cuba afgelopen vrijdag met 11-10 te sterk.