Reacties Rabobank na etappezege

Pieter (Falco)
Uiteraard is de Rabobank-ploeg opgetogen na de fantastische zege van Rasmussen in de koninginnenrit naar La Toussuire.

Winnaar Rasmussen legt uit hoe hij zich had voorbereid op de etappe van vandaag: "Ik heb de rit een maand geleden al gereden en wist dus wat me te wachten stond. Ik heb tegen de ploegleider gezegd: morgen doe ik het op mijn manier en dan zien we wel wat er gebeurt.Deze drie dagen in de Alpen vormen 90 procent van mijn seizoen." Over zijn glansrijke overwinning zei de Deen het volgende: "Ik denk dat ik deze zege wel heb verdiend. En die trui ook. Ik ben de rechtmatige eigenaar."

Ploegleider Erik Breukink had altijd vertrouwen gehad in de kansen van Rasmussen, ondanks dat Sastre de aanval had ingezet. Hij sprak over 'een fantastisch nummertje' "Als Michael zes,zeven minuten krijgt, weet je dat hij in zo'n rit standhoudt", aldus Breukink.

Beste Nederlander was wederom Michael Boogerd. Hij had afgezien, maar was wel beter op dreef dan gisteren in de etappe naar Alpe d'Huez. De Hagenees had het volgende te melden: "Gisteren werd er relatief rustig gereden, nu werd er meteen gekoerst. Maar ik kon overal goed volgen en heb op het laatst lekker m'n eigen tempo gereden." Over de prestatie van Rasmussen zei Boogerd: "Rasmussen heeft het zeker niet gestolen. We hebben hem de hele dag niet gezien!"