[TDF]Voorbeschouwing 13e Etappe

Michel (Baraja)
De dertiende etappe gaat van de Middellandse Zee richting Montélimar, dat nog nooit eerder gastheer was van de Tour de France.

De etappe lijkt ideaal voor een geslaagde ontspanning. Vooral de lengte van 230 kilometer (de langste rit in deze ronde) maakt het lastig om de boel te controleren. Ook het parcours spreekt in het voordeel van avonturiers met enkele obstakels in de slotfase. Scherprechter kan de Côte de Villeneuve de Berg zijn, op 25 kilometer van de finish. Weliswaar een helling van de laagste categorie, maar toch twee kilometer klimmen aan een stijgingspercentage van 5,3 procent. In de finale gaat het eveneens lichtjes bergop, al lopen de laatste kilometers in dalende lijn.

Hamvraag is welke ploeg het tot een massasprint wil laten komen. Quick-Step liet gisteren een kans passeren nadat Boonen ettelijke malen zijn meerdere moest erkennen in McEwen. In de strijd om plaats vijf waren de rollen echter omgedraaid, zodat Quick-Step wellicht nieuwe moed heeft verzameld. Maar krijgen ze hulp? Davitamon-Lotto kan zich verschuilen achter klassementsrenner Evans, terwijl de sprinters van Crédit Agricole en Lampre weinig zegezeker zijn. Waarschijnlijk zal dus een leuk vluchtgroepje mogen uitmaken wie met de dagzege mag pronken.


Bonificatiesprints:
117,5 kilometer – Anduze
177,5 kilometer – Vallon-Pont-D’Arc

Passages Bergklassement:
57,5 kilometer - Côte de Puéchabon (4e categorie)
77,5 kilometer - Col de la Cardonille (4e categorie)
119,5 kilometer - Côte de l'Arbousset (4e categorie)
195,5 kilometer - Côte de Saint-Maurice d'Ibie (4e categorie)
205 kilometer - Côte de Villeneuve de Berg (4e categorie)

Klik hier voor een overzicht van alle klassementen.