Nieuwe zeges Wariner, Powell

Michel (Baraja)
Asafa Powell, Jeremy Wariner, Sanya Richards en Tirunesh Dibaba wonnen ook hun derde Golden League wedstrijd en blijven in de race voor de jackpot van één miljoen dollar.

In Rome zette Wariner de opvallendste prestatie neer. De olympisch kampioen benadrukte opnieuw zijn suprematie op de 400 meter en won in 43,62, ruim een seconde sneller dan nummer twee Xavier Carter. ”Ik kom steeds dichter bij het record, 43,6 had ik niet verwacht”, zei Wariner. Het wereldrecord is 43,18 en staat op naam van Michael Johnson, Wariners huidige zaakwaarnemer.

Bij de vrouwen zette Sanya Richards andermaal de 400 meter naar haar hand, voor de zevende achtereenvolgende keer. De Amerikaanse haalde het voor Novlene Williams en Vanya Stambolova in 49,31. Ze sloeg daarmee een iets kleiner gat dan normaal. Tirunesh Dibaba bleef eveneens in de race voor de jackpot door de 5.000 meter winnend af te sluiten. Opnieuw diende de Ethiopische af te rekenen met fikse concurrentie van Meseret Defar. Net als in Parijs besliste een eindsprint over de eerste plaats.

Asafa Powell rijgt op de 100 meter een stuk eenvoudiger zijn zeges aaneen. De Jamaicaan snelde naar 9,85, ongeveer tweetienden rapper dan Marcus Brunson en Tyson Gay. ”Ik ben blij, zelfs al heb ik geen wereldrecord geholpen. Mijn eerste 30 meter gingen veel te langzaam”, reageerde Powell. Marion Jones liet weer progressie zien en finishte in 10,91 als tweede bij de 100 meter vrouwen. De gouddelver van Sydney moest enkel buigen voor Sherone Simpson, die racete naar 10,87. Op 18 augustus staat de eerstvolgende Golden Leaguewedstrijd op de kalender.