Bruyneel: "Dit maakt veel goed"

Michel (Baraja)
Amper één dag na de afgang in de Pyreneeën kon de champagne worden ontkurkt bij Discovery Channel. Yaroslav Popovych won namelijk in Carcassonne.

Ploegleider Johan Bruyneel van Discovery kondigde het donderdag al aan: vanaf nu rijden we voor ritzeges. Popovych had die boodschap goed begrepen, de Oekraïner won in stijl. ”Dit maakt enorm veel goed na onze zware nederlaag van donderdag”, meldde Bruyneel. ”Voor de rit belegde ik een speciale vergadering, die anders en langer was dan gewoonlijk. Ik zei hen dat we anders moesten rijden. Nu koersen we alsof elke rit de laatste is. Ik ben heel tevreden. Die 4.25 die Popovych goedmaakt, is bijzaak.”

Ook Popovych hecht voorlopig weinig waarde aan de tijdwinst: ”Daar ben ik niet mee bezig. Dat bekijken we wel na de Alpenritten. Ik ben blij dat we nu prijs hebben na de ellendige eerste tien dagen.” Alessandro Ballan finishte als tweede en oogde ijzersterk. ”Ze reden allebei tegen mij”, aldus de Italiaan. ”Ik wilde winnen, dus moest ik wel werken. Maar ik kon niet tot in het oneindige rijden, hé.”