Ludieke excuses RBR aan Frankrijk

Wouter (ziggyziggyziggy)
De teamleden van Red Bull Racing zijn geen fan van de Grand Prix van Frankrijk (een land waar het energiedrankje overigens niet te koop is) en hebben dat op ludieke wijze in een persbericht laten weten.

Het team gaf vorig jaar een persbericht uit met een amusante tirade aan beledigingen over het circuit Magny-Cours. Het persbericht van dit jaar bestaat uit een aantal verontschuldigingen aan het Franse publiek, onder andere naar aanleiding van de commotie die het bericht van vorig jaar heeft veroorzaakt.

Het spijt het team verder dat dat andere landen indrukwekkende emblemen hebben, zoals leeuwen en adelaars, maar dat Frankrijk het met een kip moet doen. Vervolgens verontschuldigt het team zich voor het feit dat buitenlanders La Comedie Francaise niet grappig vinden.

Het persbericht leest verder: "We bieden onze excuses aan voor het feit dat jullie trots zijn op jullie kazen, maar dat Engeland meer fromages produceert dan jullie. Onze excuses voor het feit dat angelsaksische popmuziek jullie cultuur is binnengedrongen, zodat de wereld kan lachen om Franse rapmuziek."

"Onze excuses voor de kleine Greenpeacebootjes die vlak voor jullie oorlogsschepen zinken. Sorry voor het feit dat jullie maar één F1-coureur hebben, die achteraan de grid staat, en voor het feit dat het team van Renault wordt geleid door een Italiaan die jullie ergert, net als zijn complete team van Engelse ingenieurs en monteurs."

"We bieden onze excuses aan voor het feit dat Engels rundvlees weer verkocht mag worden in Frankrijk. Het spijt ons dat jullie hebben moeten toegeven aan externe druk om de voorrang-voor-rechts-regel af te schaffen, waardoor jullie grappige kleine 2CV-wagentjes niet meer vlak voor grote sleeën de weg op mogen draaien."

Red Bull Racing biedt ook haar excuses aan voor de stijging van de benzineprijzen, waardoor Franse boeren het niet meer kunnen veroorloven om vrachtwagens vol Engelse lammeren in brand te steken. Wel geeft het team aan blij te zijn in Frankrijk te mogen zijn tijdens de viering van de nationale feestdag op 14 juli. "Welke revolutie vieren jullie ook al weer? Die van 1789, 1830, 1848, 1871, 1936 of 1968? Jullie lijst van revoluties leest als een spoorboekje, als jullie machinisten tenminste liever zouden werken in plaats van te staken."

"Het spijt ons dat we niet meer op Le Castellet racen en dat jullie zoveel mogelijk buitenlanders proberen af te schrikken door geen buitenlandse credit cards te accepteren bij jullie geautomatiseerde tankstations."

Het persbericht sluit af met het Wereldkampioenschap Voetbal. "Zo bot kunnen zelfs wij echter niet zijn. Waarom zouden wij eigenlijk daar onze excuses voor aanbieden?"