Onenigheid tussen ProTour en drie grote rondes

Gerard (RedFever007)
Opnieuw dreigen de ProTour en de drie grote wielerrondes uit elkaar te gaan. De internationale wielrenunie UCI wist in april nog te melden dat er tussen de drie rondes en de ProTour een principe-akkoord was over het meedraaien in de ProTour cyclus.

De drie grote rondes, de Ronde van Frankrijk, Ronde van Italie en Ronde van Spanje zouden oorspronkelijk deel gaan uitmaken van de ProTour in 2009. Onenigheid over onder andere de financiële kant hebben geleid tot een breuk tussen De Drie en de ProTour. Ook de eis dat er nog maar twintig ploegen mogen deelnemen aan de ProTour is absoluut ondenkbaar.

De ASO, de organisatie die onder andere de Tour de France organiseert, liet weten dat La grande Boucle onder geen enkel beding nog deel zal uitmaken van de ProTour, ook de Vuelta en de Giro zouden niet meer mee willen doen. Dat beweert althans ASO-lid Patrice Clerc.

"De UCI heeft een compromis geweigerd en heeft nu voor een historische scheiding gezorgd. Wat ons betreft is de ProTour verleden tijd. Wij vergaderen er niet langer over, wat de UCI heeft gedaan is echt onbegrijpelijk", aldus diezelfde Clerc.