Gonchar: "Ik heb geen geheim"

Michel (Baraja)
Sergei Gonchar reageerde ingetogen na zijn sprankelende optreden in de tijdrit van de Tour de France. T-Mobile-ploegleider Olaf Ludwig is ondertussen in zijn nopjes met vier coureurs bij de eerste acht in het dagklassement.

”Mijn geheim? Geen idee. Tijdens mijn lange carrière heb ik me stilletjes toegelegd op het tijdrijden. En nu, op 36-jarige leeftijd, ben ik specialist”, meldde Gonchar bescheiden. De Oekraïner, in 2004 runner-up in de Giro d’Italia, mocht ook de maillot jaune aantrekken. ” Ik ben echt enorm gelukkig. Kessler maakte al veel goed met zijn ritzege. Dit is nog mooier, hé.”

Ploegleider Ludwig zag naast Gonchar ook topnoteringen voor Michael Rogers (4e), Patrik Sinkewitz (6e) en Andreas Klöden (8e). ”Ons team heeft het heel goed gedaan. Vooral van Klöden had ik nu nog niet zo'n mooie prestatie verwacht. En ook Rogers was sterk. Of Gonchar het geel kan houden? Het wordt heel moeilijk, zeker omdat we maar met zeven renners zijn. Maar met zo'n hecht team als dit kunnen we veel aan.”

Floyd Landis eindigde ondanks een fietswissel vlak voor het eerste meetpunt als tweede en deed het van de klassementsrenners het beste. ”We moesten van fiets wisselen, maar zagen dat we slechts zeventien seconden achterlagen”, zegt Phonak-ploegleider John Lelangue. ”Uiteindelijk is het goed gegaan. Nog niets is gespeeld, we krijgen de Alpen en de Pyreneeën nog…”