Koeman hoopt dat Kuyt blijft

Olga (Nuongirl)
Trainer Erwin Koeman hoopt dat Dirk Kuyt ook aankomend seizoen nog voor Feyenoord speelt. De spits van de Rotterdammers staat al een poos in de belangstelling van diverse Europese topclubs.

"Op dit moment is niets concreet. Maar dat kan morgen alweer anders zijn. In het huidige voetbal zijn de spelers de baas. Zij bepalen wanneer ze vertrekken," aldus Koeman.

Na afloop van de, traditioneel druk bezochte, eerste training vandaag van Feyenoord, zei Koeman dat hij vindt dat zijn selectie voor het komende seizoen sterker is geworden. "Zeker de nummers 1 tot en met 18 zijn beter dan vorig seizoen. We moeten meespelen om het kampioenschap en in de beker en in de Europacup verder te komen dan vorig jaar. Dat is onze doelstelling."

Op de eerste training kon Koeman beschikken over 28 voetballers. Samen met international Kuyt en de nog afwezige Karim Saïdi, Sebastian Pardo en de opnieuw geblesseerde Alfred Schreuder heeft hij de beschikking over 32 selectiespelers. "Dat vind ik in eerste instantie geen probleem. Maar uiteindelijk willen we wel naar een groep van 24 of 25 spelers."

Daarnaast wil Koeman de selectie nog op een aantal posities versterken. In de afgelopen periode trokken de Rotterdammers al Joonas Kolkka, Stein Huysegems, Theo Lucius en Benjamin de Ceulaer aan. "Maar ik sluit niet uit dat er de komende weken nog wat gaat gebeuren. Ik wil graag een voorstopper, want op die positie zijn we niet echt sterk bezet. En we willen graag nog een linksbenige middenvelder. Maar die zijn dun gezaaid."