Uitslag Tri-Nations speelronde 1

Corné (Curchulain)
In Christchurch in Nieuw-Zeeland is vandaag het Tri-Nations rugbytoernooi van start gegaan. Over negen wedstrijden bestrijden Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika elkaar om uit te maken welk land zich het beste rugbyland van het zuidelijk halfrond mag noemen.

In het Jade Stadium stonden de Nieuw-Zeelandse All Blacks tegenover de Wallabies uit Australië. In de strijd tussen de eeuwige rivalen werd de openingsfase getekend door hardheid van beide teams en onnauwkeurigheid van de Dan Carter en Stirling Mortlock. De score werd na een kwartier geopend door de Australiërs via een try van Lote Tuqiri. De conversie van Mortlock was succesvol, maar na 26 minuten werd Australië tot veertien spelers gereduceerd toen Rocky Elsom werd heengezonden wegens commentaar op de arbitrage. Rico Gear scoorde bijna de eerste try van de Kiwi's, maar Keven Mealamu dook na de spelhervatting over de trylijn waarna Carter converteerde en de stand gelijk trok. Vijf minuten voor de pauze werd de voorsprong van de All Blacks een feit; Mealamu scoorde zijn tweede try van de wedstrijd en Carter converteerde opnieuw voor de 14-7 ruststand.

Kort na de hervatting scoorde Carter zijn eerste penalty voor een voorsprong van tien punten. Nog eens kort daarna kon Richie McCaw op het scoreblad worden bijgeschreven met zijn eerste try na een Australische defensieve fout. Scott Fava wist echter direct terug te slaan namens de Wallabies, maar Mortlock miste de conversie, waarmee Australië klaar was. Carter scoorde nog een penalty en in de slotseconden scoorde Isaiah Toeava de vierde Nieuw-Zeelandse try voor de eindstand van 32-12.

Volgende week staan de Zuid-Afrikaanse Springboks in het Australische Brisbane tegenover de Wallabies.

#LandGespeeldPt.WVGBonusVoorTegen
1.Nieuw-Zeeland1510013212
2.Zuid-Afrika00000000
3.Australië1001001232

Puntentelling
Overwinning4
Gelijkspel2
Nederlaag0
Vier tries1 bonuspunt
Nederlaag binnen 7 punten1 bonuspunt