Owen uit kritiek op Eriksson

Olga (Nuongirl)
Tegenover ITV heeft Michael Owen zijn kritiek geuit op bondscoach Sven-Göran Eriksson. De Engelse voetballer had onder andere kritiek op het 4-5-1 speelsysteem en zegt dat dit de oorzaak is van de rode kaart van Rooney in de wedstrijd tegen Portugal.

"Rooney was waarschijnlijk boos vanwege wat in het eerste uur gebeurde. Het is een frustrerende rol. Wayne is één van de beste spitsen ter wereld en als je hem alleen voorin zet, dan is het alsof je zijn benen eraf haalt," aldus Owen.

Owen zei verder dat hij geloofde dat Engeland een serieuze kans had om de wereldtitel te winnen. "We hebben een grote kans laten liggen. Het is erg teleurstellend dat we eruit gegooid zijn door Portugal. Speler voor speler, ik weet zeker dat we de beste ploeg van het WK hadden, maar we liggen er alweer uit in de kwartfinales.", aldus de 26-jarige aanvaller van Newcastle United.

"Ik ben niet iemand die in de toernooien denkt waarom het nooit lukt. Het is een Engelse mentaliteit om zo te denken, maar daar moeten we van af. We hebben ooit een WK gewonnen, dus we zijn geen grote verliezers. We moeten alleen weten hoe we meer kunnen winnen."

In de groepswedstrijd tegen Zweden raakte Owen geblesseerd, hij scheurde een kruisband in zijn knie, en de verwachting is dat hij begin 2007 weer kan spelen.