Federer gunt Björkman vier games

Michel (Baraja)
Roger Federer staat voor de vijfde achtereenvolgende keer in de finale van een Grand Slamtoernooi. De Zwitser had op Wimbledon geen last van Jonas Björkman: 6-2, 6-0, 6-2.

Het wordt steeds lastiger om superlatieven te vinden voor het spel van Federer. Opnieuw putte de nummer één van de wereld meermaals uit zijn rijk gevulde slagenarsenaal. Vanaf 3-2 in de eerste set pakte Federer liefst elf games op rij. Björkman, dankzij een goede loting halve finalist, had niets in te brengen: zijn veelvuldig verschijnen aan het net maakte hem tot een richtpunt. Na 77 minuten beslechtte Federer het pleit.

”Het was moeilijk omdat ik begon als torenhoge favoriet”, zei Federer. ”Ik moest voorzichtig zijn, want Björkman kent het klappen van de zweep. Hij stond immers al eerder in de halve finale van een Grand Slam. Na enkele games kwam ik op stoom en speelde ik excellent tennis.” Federer weet later vandaag of Marcos Baghdatis of Rafael Nadal zijn laatste horde wordt op weg naar zijn vierde triomf op Wimbledon.