Vieira: "Niets weggegeven"

Michel (Baraja)
De Franse bondscoach Raymond Domenech vraagt nog één krachtsinspanning van zijn spelers. “We moeten nu niet content zijn.”

Frankrijk staat na de 1-0 zege op Portugal voor de tweede keer in de WK-finale. Een benutte strafschop van Zinedine Zidane bleek beslissend. ”We moeten ons snel herstellen en focussen op de eindstrijd. We moeten alles geven in de finale om achteraf geen spijt te hebben”, aldus Domenech.

Net als tijdens de halve finale van 1998 speelde Lilian Thuram een cruciale rol. Destijds met twee doelpunten tegen Kroatië, nu met zijn uitverkiezing tot man van de wedstrijd. ”Deze momenten zijn buitengewoon. Om dit mee te mogen maken, zo'n geluk te kunnen schenken aan andere mensen”, zei Thuram. ”We staan in de finale en ik hoop dat het feest nog even blijft duren, want het is veel te mooi.”

Patrick Vieira dacht even dat hij wegens een schorsing niet zou kunnen optreden in de eindstrijd: ”Bij mijn tweede tackle dacht ik even dat de scheidsrechter me een gele kaart zou geven. We hebben als een ploeg gevochten. We hebben niets weggegeven. Dit is een fantastische ploeg en ik hoop dat het WK een tweede keer winnen.” Thierry Henry loofde de defensieve kwaliteiten: ”We hebben ons geweerd als leeuwen. Na de penalty hebben we op een voortreffelijke manier verdedigd. De mensen vonden ons te oud, maar we spelen goed.”