Federer verslaat Ancic in drie sets

Michel (Baraja)
Roger Federer staat in de halve finales van Wimbledon. Zelfs Mario Ancic werd betrekkelijk eenvoudig opzij geschoven: 6-4, 6-4, 6-4.

Ancic was in juni 2002 de laatste speler die Federer wist te verslaan op gras. Vanmiddag hing een herhaling nooit in de lucht. In een wedstrijd die tweemaal werd onderbroken door de regen toonde Federer opnieuw zijn sublieme klasse. Op 2-2 in de eerste set zorgde een prachtige crosscourt forehand voor de break, waarna het behouden van de eigen games geen problemen opleverde. Ancic gaf meteen aan het begin van het tweede bedrijf opnieuw zijn service prijs, na een onwaarschijnlijke bal van Federer. Andermaal koerste de Fed Express soeverein af op setwinst.

In het derde bedrijf ging het kopje van Ancic er een beetje bij hangen, waardoor Federer snelde naar een dubbele break voorsprong. De Kroaat veerde nog even op en kraakte de opslag van de Zwitser, pas de tweede keer dat iemand dit toernooi hierin slaagde. Verder liet de titelverdediger het niet komen. In de halve finale wacht Federer een ontmoeting met Jonas Björkman of Radek Stepanek.