Het roer moet om bij Williams

Olga (Nuongirl)
Het roer moet om bij Williams. Dat stelt technisch-directeur Sam Michael na de slechte prestaties tijdens de Amerikaanse Grand Prix.

Mark Webber viel zondag op Indianapolis al in de eerste bocht uit. Teamgenoot Nico Rosberg werd weliswaar negende, maar was in de race de achtste plek, en daarmee een punt, verloren aan Vitantonio Liuzzi. Pijnlijk detail was dat de Italiaan met een oudere motor en op Michelins reed, banden die op Indianapolis aanmerkelijk minder goed presteerden dan de Bridgestones waarmee Williams rijdt.

Mede door slechte resultaten in eerdere races staat Williams nu in de strijd om de constructeurstitel op de achtste plaats. Hoog tijd dus voor veranderingen, zo vindt Michael. "We moeten ons snel herpakken. Beroerder dan dit kan niet."

De focus moet vooral komen te liggen op verbetering van de aërodynamica van de FW28. Een aantal veranderingen daaraan zullen nog voor de Grand Prix van Frankrijk worden doorgevoerd. Maar er moet meer gebeuren vindt Michael. "We moeten een programma opstellen, waarbinnen alles wordt verbeterd."

Michael ziet het vertrek van BMW als partner eind vorig seizoen overigens niet als reden van de slechte prestaties van William. "Daar heeft het echt niets mee te maken."