MotoGP : Pedrosa wint met overmacht

Olga (Nuongirl)
Met overmacht heeft Dani Pedrosa de MotoGP-race op het circuit van Donington gewonnen. De Spanjaard had op de finishlijn bijna vier seconden voorsprong op de met een polsblessure rondrijdende Valentino Rossi, die de eveneens geblesseerde Marco Melandri net achter zich wist te houden.

Casey Stoner en Kenny Roberts jr. wisten lang in het spoor van Rossi en Melandri te blijven, met een vierde en vijfde plaats zetten ze een prima prestatie neer. Kampioenschapsleider Nicky Hayden deed slechte zaken door pas als zevende over de streep te komen.

John Hopkins, die van pole was gestart, viel zoals zo vaak in de loop van de race terug. De Suzuki-coureur moest uiteindelijk genoegen nemen met de achtste plaats. Loris Capirossi bleek nog veel last te hebben van zijn bij de Spaanse Grand Prix opgelopen blessures en kwam niet verder dan de negende plaats.

Uitslag MotoGP

#coureurteamachterstand
1Dani PedrosaRepsol HondaTeam-
2Velentino RossiCamel Yamaha Team+3,864
3Marco MelandriFortuna Honda+4,016
4Casey StonerHonda LCR+5,776
5Kenny Roberts Jr.Team Roberts+9,596

Jorge Lorenzo won de 250cc-race. De Spaanse Aprillia-coureur bleef Alex de Angelis uit San Marino een dikke zes seconden voor.

Lorenzo domineerde de hele wedstrijd en zijn tegenstanders konden geen enkele keer aan de ontketende Spanjaard tippen. De Angelis bleef in de strijd om de tweede plaats de Japanner Hiroshi Aoyama een seconde voor. De leider in het wereldkampioenschap, Andrea Dovizioso, bereikte 23 seconden na Lorenzo de streep en heeft nu in de strijd om het kampioenschap slechts één punt voorsprong op de jonge Aprillia-coureur.

Uitslag 250CC

#coureurteamachterstand
1Jorge LorenzoFortuna Aprilia-
2Alex de AngelisMaster - MVA Aspar Team+6,257
3Hiroshi AoyamaRed Bull KTM GP 250+7,366
4Roberto LocatelliTeam Toth+14,788
5Hector BarberaFortuna Aprilla+20,341

De 125cc-race op het circuit van Donington werd gewonnen door Alvaro Bautista. De Spanjaard had op de finishlijn een voorsprong van 3,5 seconden op het achtervolgende duo Mika Kallio en Mattia Pasini.

Alleen in de eerste ronde had de van pole positie gestarte Bautista het even moeilijk en zag enkele collega's voorbijkomen. Maar de coureur van Aprilia stelde snel daarna orde op zaken en nam de leiding weer over. Halverwege de race had Bautista een voorsprong van 4,5 seconden en was al duidelijk dat zijn eerste plaats niet meer in gevaar zou komen.

Mika Kallio en Mattia Pasini maakten er een mooi gevecht voor de resterende podiumplaatsen van. Meerdere keren wisselden beide coureurs van plaats, maar uiteindelijk kwam de meer geroutineerde Kallio na een knappe inhaalactie in de laatste bocht als tweede over de finish.

Uitslag 125cc

#coureurteamachterstand
1Alvaro BautistaMaster - MVA Aspar Team-
2Mika KallioRed Bull KTM GP 125+3,454
3Mattia PasiniMaster - MVA Aspar Team+3,499
4Hector FaubelMaster - MVA Aspar Team+14,869
5Sergio GadeaMaster - MVA Aspar Team+17,032