[DTM] Ekström wint op Brands Hatch

Olga (Nuongirl)
Mattias Ekström heeft op Brands Hatch de vierde race in de DTM op zijn naam geschreven. Voor de Zweedse kampioen van 2004 was het de eerste race die hij won in 2006. Bernd Schneider nam, door zijn derde plaats, de leiding in het kampioenschap weer in handen.

Tom Kristensen, die vanaf pole vertrokken was, leek onbedreigd op de overwinning af te stevenen. Maar zeventien ronden voor het eind moest de Deen de strijd staken, toen de wielophanging van zijn Audi het begaf. Hierdoor kwam de Engelsman Jamie Green aan de leiding te liggen, maar de Mercedes-coureur hield dat slechts enkele ronden vol. Na een grove stuurfout kwam Green in het gras en Mattias Ekström nam de leiding over. Door de late tweede pitstop van de Zweed waren zijn banden beter en kon hij onbedreigd de winst pakken. Ekström wist in veertien ronden zelfs nog bijna zes seconden voorsprong te nemen.

Nederlander Jeroen Bleekemolen reed zijn eerste race voor het team van Dr. Colin Kolles uit. Bleekemolen deed het met de veertiende plaats niet slechts, en was zelfs de beste van de vier auto's van 2004.