Barney weer te sterk voor Taylor

Michel (Baraja)
Raymond van Barneveld heeft voor de tweede keer binnen een maand op een televisietoernooi Phil Taylor verslagen. In de halve finale van de prestigieuze Las Vegas Desert Classic bleek Barney met 4-3 te sterk.

Langzaam maar zeker lijkt zich dus een machtswisseling te voltrekken binnen de PDC, al noteerde Taylor opnieuw een hoger moyenne dan Van Barneveld: 99.14 om 98.03. Taylor heeft echter grote moeite om zijn ‘normale’ gemiddeldes te halen. Dat was ook gisteren het geval, ondanks een gezwind begin. The Power pakte met enig fortuin de eerste set, maar in het tweede bedrijf waren 43 darts voldoende voor een royale 3-0.

Van Barneveld kwam steeds beter in de wedstrijd en trok in de twee volgende sets aan het langste eind, steeds met 3-2. Beide giganten pakten vervolgens ieder nog één set, zodat de laatste set de beslissing moest brengen. Ondanks een checkout van 148 van Barney, was het Taylor die zich als eerste een matchdart verwierf. De dertienvoudig wereldkampioen faalde op dubbel 14 en in de volgende leg bleef Van Barneveld koel op dubbel 9.

”Ik ben uitgeput, maar zeer blij”, reageerde onze landgenoot. ”Ik kan niet onder woorden brengen hoe blij ik ben om Taylor tweemaal binnen korte tijd te verslaan. Nu wil ik het toernooi ook winnen.” Van Barneveld dient daartoe af te rekenen met John Part, die de verrassende Wes Newton met 4-2 op de knieën kreeg.