Rooney twijfelde nooit aan deelname WK

Olga (Nuongirl)
Tijdens de blessure aan zijn voet heeft Wayne Rooney nooit twijfels gehad over zijn deelname aan het wereldkampioenschap voetbal.

Eind april brak de 20-jarige aanvaller van Manchester United in de wedstrijd tegen Chelsea meerdere botjes in zijn rechtervoet. Hij herstelde in 54 dagen en speelde het laatste half uur van de groepswedstrijd tegen Trinidad & Tobago voor het eerst met Engeland mee. In de overige WK-wedstrijden startte hij in de basis.

Tijdens zijn herstelperiode liet Rooney zich niet gek maken door alle berichtgeving over zijn voet. "Van de meeste verhalen in de media klopte niets. De artsen en de fysiotherapeut vertelden mij dat ik op tijd fit zou zijn. Dus ik heb altijd het vertrouwen gehad dat ik het WK zou halen. Ik wist wanneer ik zou spelen en wanneer ik fit zou zijn," aldus Rooney.

Rooney trekt zich tevens weinig aan van de hype die rond zijn terugkeer in de Engelse nationale ploeg is ontstaan onder de Engelse fans. Velen zien in Rooney de reddende engel die Engeland de wereldtitel zal gaan bezorgen. "Al die verhalen doen mij niets. De rest van de ploeg weet dat ons team uit 23 spelers bestaat en dat elke speler belangrijk is om wereldkampioen te worden. Er ligt veel druk op onze schouders, maar hopelijk kunnen we aan de hoge verwachtingen voldoen."