Dokters optimistisch over Pessotto

Olga (Nuongirl)
De toestand van Gianluca Pessotto is stabiel maar zorgelijk. De voormalig Italiaans international wordt in een kunstmatige coma gehouden na zijn val van het dak van het hoofdkantoor van Juventus.

"We zijn optimistisch, maar bij trauma's als deze zijn de komende 72 uur cruciaal", aldus de directeur van het ziekenhuis, Ottavio Davini.

Het grote speculeren over de oorzaak van het ongeval gaat in Italië door. Een woordvoerder van het ziekenhuis heeft op de televisiezender Sky Italia gezegd dat de politie onderzoekt of er sprake is van een poging tot zelfmoord. Pessotto, die vorig jaar stopte met voetballen, was net een maand werkzaam als teammanager bij Juventus. Die club is de spil van het grote omkoopschandaal dat Italië bezighoudt.

Pessotto zelf was overigens geen verdachte. De echtgenote van Pessotto heeft gezegd dat de oud-speler niet gelukkig was in zijn nieuwe rol bij de club: "Hij voelde zich niet capabel in zijn nieuwe functie. Hij zei steeds dat er een te groot verschil was tussen het veld en het bureau."