Márquez verlengt contract tot 2010

Sjors (Sj0rSz)
FC Barcelona heeft wederom een belangrijke speler voor lange tijd vastgelegd. Rafael Márquez tekende namelijk een vernieuwd contract tot 2010.

In dit nieuwe contract is tevens een afkoopsom van 100 miljoen euro vastgelegd. Mocht het dus zijn dat een club dit bedrag neer wil tellen, dan zou Márquez met onmiddelijke ingang kunnen vertrekken. In zijn vorige verbintenis lag dit bedrag nog 75 miljoen euro lager. De reden van de contractverlenging is het aantal kapers wat op de kust lag voor de Mexicaan.

De 27-jarige Márquez bekende namelijk dat grote clubs, zoals AC Milan, interesse hadden in de diensten van de speler. "Maar het is altijd al mijn wens geweest om bij Barcelona te spelen. Ik ben dus blij met de nieuwe verbintenis", aldus de uitleg van de verdediger.

Door dit nieuwe contract te ondertekenen maakt Márquez nu deel uit van een klein gezelschap. Eerder wist FC Barcelona er al voor te zorgen dat Ronaldinho, Deco, Lionel Messi, Samuel Eto'o, Xavi, Carles Puyol, Andres Iniesta en Víctor Valdés tot 2010 in de Catalaanse hoofdstad zullen blijven.