Aragonés: "Spanje mist ervaring"

Michel (Baraja)
De druiven waren zuur bij Spanje na de uitschakeling tegen Frankrijk (1-3). Opnieuw slaagde de ploeg er niet in ver te komen op een WK, ondanks de aanwezige klasse.

Straks in 2010 is het zestig jaar geleden dat Spanje nog eens de laatste vier haalde op de mondiale eindronde. Ditmaal had de scheidsrechter het gedaan, tenminste in de optiek van bondscoach Luis Aragonés. ”De tweede goal van Frankrijk kwam uit een onterecht gegeven vrije trap. We werden gestraft voor een arbitrale fout.” De 67-jarige keuzeheer meent dat zijn team over te weinig routine beschikte: ”Ik denk dat Spanje ervaring mist. Toen het niet liep zoals we wilden konden we dat niet corrigeren. Toch wil ik mijn ploeg niks verwijten.”

Iker Casillas kon zijn frustratie moeilijk verbergen: ”Het is een onverdiende, zeer onverdiende nederlaag. Maar dat is voetbal, we moeten naar huis, er is niets meer aan te doen.” De gewisselde captain Raúl had er ook de pé in: ”We waren lang superieur, maar wisten het vele balbezit niet om te zetten in doelkansen.”