Klinsmann: "Nog enkele zwakke punten"

Michel (Baraja)
Jürgen Klinsmann loofde de prestatie van Duitsland in de wedstrijd tegen Ecuador (3-0). Met name het optreden van z’n voorhoede kon de bondscoach bekoren.

”Mijn spitsen zijn in topvorm: ze werken hard en scoren ook. Hopelijk gaan ze zo door, want straks wordt het ongetwijfeld nog een stuk moeilijker”, liet Klinsmann weten. De wereldkampioen van 1990 ziet nog genoeg verbetermogelijkheden: ”Over de wedstrijd ben ik tevreden, al zag ik nog enkele zwakke punten. Zo bleven we te veel hangen. De afstand tussen de verdediging en het middenveld was te groot.”

Klinsmann waarschuwde zijn team met het oog op de knock-outfase: ”We weten dat als we goed spelen we niemand hoeven te vrezen, maar we moeten met beide benen op de grond blijven staan. Vanaf nu mogen we geen fout meer maken.” De oefenmeester liet ook nog weten dat hem niets uitmaakt of Engeland dan wel Zweden komend weekend de oppositie vormt. WK-topschutter Miroslav Klose kon opnieuw terugkijken op een geslaagde wedstrijd: ”Ik ben trots dat ik bij deze ploeg mag meespelen. Dankzij mijn goeie vorm in de competitie ben ik er hier bij en het liep ook vandaag super. Maar we hebben nog veel werk als we de titel willen.”

Bondscoach Luis Suarez van Ecuador toonde zich niet content met het verloop van de confrontatie: ”Ik ben erg teleurgesteld, want we speelden zwak. We haalden duidelijk niet ons niveau van de eerste twee wedstrijden en tegelijkertijd zette Duitsland een goede prestatie neer. We moeten van onze fouten leren en zorgen dat we ze in de komende wedstrijd voorkomen.”