[A1GP] Verstappen onzeker

Gerbert (Tackleberry)
Terwijl de kaartverkoop voor de A1 Grand Prix race op Circuit Park Zandvoort als een speer gaat, is het nog onzeker of Jos Verstappen komend seizoen deel uit zal maken van Team Netherlands. Hierdoor is het ook niet duidelijk of hij aanwezig zal zijn bij de demonstratie tijdens de Masters of Formula 3, op 5 en 6 augustus van dit jaar.

Morgen is het de laatste kans voor alle racefans om nog aan kaarten voor de seizoensopener te komen, want er gaan nog 7000 duinkaarten in de voorverkoop via Ticketbox. Dit zullen de laatste kaarten zijn voor het evenement, daarmee zal het uitverkocht zijn met in totaal 75.000 toeschouwers.

De organisatie van de race weet dat Jos Verstappen voor een enorme interesse in de raceklasse heeft gezorgd, het uitblijven van zijn deelname zou dus een domper zijn. Op dit moment zijn Jan Lammers, seatholder van het Nederlandse team, en Huub Rothengatter, Jos' manager, echter nog bezig met de afwikkeling van het 'financiële plaatje' van afgelopen seizoen.

Vanuit het management van de A1GP kreeg Hans Ernst, directeur van Circuit Park Zandvoort, vorige week echter de toezegging dat Verstappen sowieso mee zal doen aan de race in de badplaats. De details hierover, alsmede de (eventuele) deelname van Verstappen aan de demo tijdens de Masters, moeten nog uitgewerkt worden. Jeroen Bleekemolen, vorig seizoen testrijder binnen het Nederlandse team, zal in ieder geval beschikbaar zijn als onze Limburger niet mee zal doen.

De bolide die tijdens de Master gebruikt wordt, zal een prototype zijn waarvan alle data na afloop gewist zal worden. Dit om een eventueel voordeel voor de Nederlandse equippe, en dus competitievervalsing, te voorkomen.