KNVB hoopt op meer kaarten tweede ronde

Olga (Nuongirl)
De KNVB krijgt veel te weinig kaarten voor de wedstrijd die het Nederlands elftal in de tweede ronde gaat spelen. Met het toegezegde aantal van 2915 kaarten kan de Nederlandse voetbalbond niet eens de contractuele verplichtingen met sponsors en relaties nakomen. De FIFA heeft slechts een voorzichtige toezegging van vijfhonderd extra tickets gedaan, waardoor het aantal op 3415 zou komen.

De tegenstander en speelstad van de tweede ronde zijn nog onbekend. "Hopelijk gaat de hele machine draaien als dat zo ver is, want nu hebben we echt een probleem. Ik denk dat we die vijfhonderd kaarten nog krijgen, maar ik had eerder gerekend op 5000 extra kaartjes," aldus Henk Kesler, directeur van de sectie betaald voetbal van de KNVB. Van de beschikbare kaarten kan de bond de helft gebruiken voor sponsors en relaties, de andere helft is bestemd voor de supportersvereniging Oranje.

Het is vrij gebruikelijk dat vlak voor een wedstrijd via verschillende kanalen nog toegangsbewijzen terugkomen bij de FIFA. De wereldvoetbalbond verdeelt die kaarten dan weer onder de deelnemende landen, soms op ongelukkige momenten. "In Leipzig kregen we drie uur voor aanvang van Nederland - Servië en Montenegro nog zeventig kaarten aangeboden. We hebben ze teruggegeven, want het was niet meer verantwoord die te verkopen. Stel dat ik ermee op het podium in de stad was gaan staan, dat was dan gewoon bestormd. Uit veiligheidsoverwegingen hebben we toen helaas moeten besluiten ze niet af te nemen," aldus Kessler.