Aragonés opgelucht na ommekeer

Michel (Baraja)
Bondscoach Luis Aragonés van Spanje was opgelucht na de 3-1 zege van zijn team op Tunesië.

”Ik wist dat het moeilijk zou worden en de eerste goal bracht ons van ons stuk”, meldde Aragonés. ”Daarna gooiden ze de boel achteraan dicht en was het erg lastig voor ons om nog een opening te vinden. Maar na de rust kregen we greep op de partij en konden we hen pijn doen op de flanken. Na onze gelijkmaker was het makkelijker voor ons om erdoor te raken.”

Fernando Torres, met drie goals de topscorer van het toernooi, had de kracht van de tegenstander niet verwacht: ”Maar het is belangrijk op welke manier dan ook te winnen. We hebben karakter getoond en lieten het hoofd niet hangen toen we op achterstand kwamen. Zo lang onze aanvallers blijven scoren, zullen we hier doorstoten.”

Keuzeheer Roger Lemerre van Tunesië wist ook zijn vijfde WK-duel niet winnend af te sluiten. Na het debacle met Frankrijk in 2002 dreigt een nieuwe vroegtijdige eliminatie. ”We hadden een goede tactiek en concentreerden ons op hun aanvallende spel. Maar alles is in elkaar gestort door één foutje. Alles is nog niet verloren, maar we hebben hier niks gewonnen. De partij tegen Oekraïne wordt beslissend. De weg is moeilijk, maar we hebben nog hoop.”