Van Basten treedt aan met half B-elftal

Pieter (Falco)
De training van Oranje had vandaag een besloten karakter. Toch kon gegist worden wat de vermoedelijke opstelling tegen Argentinië gaat worden. Deze zal een mengeling zijn van de basiself tot nu toe en een aantal nieuwe spelers.

In het doel zal Edwin van der Sar plaats nemen, die dan samen met Frank de Boer recordinternational zal worden. De verdediging ondergaat in vergelijking met vorige wedstrijden de grootste metamorfose. Van links naar rechts zullen waarschijnlijk staan: Tim de Cler, Andre Ooijer, Khalid Boulahrouz en Kew Jaliens. Ondanks een gele kaart zal Boulahrouz toch zijn opwachting maken in de basis. Ooijer is de enige verdediger die alle groepsduels vanaf de eerste minuut zal spelen.

Het middenveld zal waarschijnlijk bezet worden door Rafael van der Vaart, Philip Cocu en Wesley Sneijder. Voor Van der Vaart, die kampte met een lichte blessure, zal het ook de eerste keer zijn dat hij in de basis start. De aanval zal verzorgd worden door Robin van Persie als linksbuiten, Ruud van Nistelrooij in de spits en Dirk Kuyt op rechts. De plaats van Arjen Robben, die een gele kaart kreeg tijdens de wedstrijd tegen Ivoorkust, wordt opgevuld door Van Persie, waardoor er aan de rechterkant plaats vrij is voor Kuyt.