Domenech: "Afgekeurd doelpunt ommekeer"

Michel (Baraja)
Dick Advocaat kan niet anders dan content zijn na de wedstrijd Frankrijk – Zuid-Korea (1-1). De Franse bondscoach Domenech voelde zich bestolen door de arbitrage.

”We maakten een tweede treffer, maar helaas werd die niet toegekend. Dat was cruciaal”, aldus Domenech. ”Het is jammer dat we op dit niveau niet vaker gebruikmaken van videobeelden.” De keuzeheer heeft nog alle hoop op een plek in de achtste finales: ”Misschien hadden we beter op de counter kunnen spelen. Ik ben teleurgesteld, maar we hebben nog een wedstrijd tegen Togo. Natuurlijk missen we Abidal en Zidane wegens schorsingen, maar met deze selectie kunnen we dat opvangen.”

Dick Advocaat blikte opnieuw tevreden terug op een WK-wedstrijd. ”Net als tegen Togo kwamen we sterk terug. Nu behaalden we een gelijkspel tegen een sterk Frankrijk. We verbeterden langzamerhand en benutten een van de weinige kansen.” Volgens Advocaat was het inbrengen van Seol van belangrijke waarde: ”Met zijn entree waren we beter in staat aan te vallen.”