Voorbeschouwing Dag 10

Pieter (Falco)
Wederom staan er deze dag mooie affiches op het programma. Met Japan - Kroatië, Brazilië - Australië en Frankrijk - Zuid-Korea komen bovendien twee Nederlandse coaches in actie.

Zowel Japan als Kroatië verloren hun eerste wedstrijd. Een winstpartij is vanmiddag voor één van beide landen nodig om uitzicht te houden op de tweede ronde. Kroatië lijkt hiervoor de beste papieren in huis te hebben. Luid aangemoedigd door hun fanatieke publiek deden zij zeker niet onder aan hun Braziliaanse opponent. Bij Japan zal Ogasawara zijn opwachting maken in de defensie om een nieuwe nederlaag te voorkomen. Tevens moet hij zorgen voor een betere omschakeling.

De tweede wedstrijd uit groep F zal gaan tussen Brazilië en Australië. Brazilië maakte bijzonder weinig indruk in haar eerste duel. Vooral het apathische optreden van Ronaldo en het wegblijven van samba-voetbal viel op. Desondanks zal Ronaldo toch opgesteld worden tegen de fysiek sterke Australiërs. In de eerste wedstrijd toonden de manschappen van Guus Hiddink hun veerkracht door een 0-1 achterstand tegen Japan om te buigen naar een 3-1 eindoverwinning. Verwacht mag worden dat ze vandaag opnieuw hard de strijd ingaan. Parreira, coach van Brazilië liet zijn tactiek al weten: "Ze hebben een fysiek sterk team, maar we gaan niet tegen ze vechten. Het wordt zaak om de bal op de grond te houden en onze techniek de baas te laten zijn."

Het duel Frankrijk - Zuid-Korea zal de avondwedstrijd van deze dag zijn. In groep G staat Zuid-Korea bovenaan na een 2-1 overwinning tegen Togo. Dick Advocaat liet zien dat hij toch goed kon wisselen door na rust Ahn in het veld te brengen. Frankrijk viel in hun eerste wedstrijd het meest van alle WK-deelnemers tegen. Tegen Zwitserland moesten de Fransen zich tevreden stelle met 1 punt. Het was opvallend dat Frankrijk meer moeite met zichzelf had dan met de tegenstander. Opvallend is dat al vier WK-wedstrijden lang de kampioen van 1998 niet heeft weten te scoren. Vandaag kunnen de Fransen het negatieve record van Bolivia (5 wedstrijden lang) gaan evenaren.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Heel boeiend is Kroatië - Japan niet. Beide landen houden elkaar op een 1-1 gelijkspel.

Australië gaat verschrikkelijk stunten. Een vroege 1-0 voorsprong wordt in een harde wedstrijd niet weggegeven tegen de Brazilianen.

Ook Zuid-Korea laat een verrassing zien. Een 0-0 gelijkspel tussen Frankrijk - Zuid-Korea zal het resultaat zijn.