Lippi teleurgesteld en boos

Michel (Baraja)
De gemoederen liepen ook na Italië – Verenigde Staten (1-1) hoog op. De drie rode kaarten, een gedeeltelijk WK-record, leverden genoeg stof tot napraten op.

De Amerikaanse bondscoach Bruce Arena sprak schande van de actie van Daniele De Rossi: ”Die elleboog was wreed, het had zijn gezicht kunnen breken. Ik was het niet eens met enkele beslissingen van de scheidsrechter. Twee rode kaarten in vijf minuten vind ik nogal streng.” Arena was vol lof over de prestatie van zijn team: ”Mijn spelers gingen uitstekend met de situatie om. Onder uitzonderlijke omstandigheden leverden ze een exceptioneel optreden af. Vooral Keller, Donovan en Reyna sleepten ons er doorheen.”

Brian McBride hield drie hechtingen over aan de klap van De Rossi. ”Ik dacht dat hij mijn gezicht wilde verbrijzelen”, zei de aanvaller. Na afloop bood de Italiaan zijn excuses aan voor zijn wandaad, hetgeen McBride omschrijft als ‘klasse’. Steve Cherundolo is blij dat de VS nog in het toernooi zijn: ”We stonden met onze rug tegen de muur, maar wisten dat we eruit zouden liggen als we geen punten pakten. We wilden bewijzen dat we dat konden.”

Bondscoach Marcello Lippi van Italië baalde van het wedstrijdverloop: ”Ik ben teleurgesteld en boos. We zijn verkeerd aan de wedstrijd begonnen en zijn daardoor nerveus gaan spelen en fouten gaan maken. We hebben een dure prijs betaald. Ons spel was ook niet briljant vanavond.” De Rossi schaamde zich voor zijn elleboogstoot: ”Ik wilde McBride niets aandoen. Ik heb hem uitgelegd wat er gebeurde en hij was heel aardig. Nu moet ik hopen dat de straf niet te hoog uitvalt.”