Situatie Groep B

Pieter (Falco)
In groep B is nog niet alles beslist. Paraguay is weliswaar uitgeschakeld en Engeland is sowieso verzekerd van een optreden in de achtste finales. Toch zijn er diverse scenario's mogelijk.

De stand ziet er nu als volgt uit:

#AP+-
1.Engeland**2630
2.Zweden2410
3.Trinidad en Tobago2102
4.Paraguay2002

Engeland heeft het vrij gemakkelijk in deze poule. Wanneer zij winnen of gelijkspelen, zijn zij verzekerd van de eerste plek. Deze positie kan alleen verspeeld worden, wanneer Zweden het duel tegen Engeland winnend afsluit. De Scandinaviërs steken de Engelsen dan net voorbij met zeven punten en worden dan groepswinnaar.

Aan een gelijkspel heeft Zweden ook genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales. Met vijf punten in de groep, zijn zij onbereikbaar voor Trinidad en Tobago. Kwalificatie zal dus voor Leo en de zijnen een lastige opgave worden.

Alleen een zege van TNT tegen Paraguay kan voor een mirakel zorgen. Zweden moet dan wel met grote cijfers verliezen en/of Trinidad en Tobago moet het flink op haar heupen krijgen. Een 2-0 zege van Trinidad en Tobago op Paraguay en een 2-0 verlies van Zweden tegen Engeland zou bijvoorbeeld voor de stunt kunnen zorgen.