Knieblessure Van Bommel

Pieter (Falco)
Nieuwe blessureperikelen uit het Nederlandse kamp: Mark van Bommel blijft last houden van zijn knie en Joris Mathijsen had vanmiddag last van een pijnlijke hamstring.

Hoe ernstig de blessures van Mathijsen en Van Bommel zijn, is nog niet bekend. De middenvelder van Barcelona kreeg last van een knieblessure en viel zodoende uit in de gewonnen wedstrijd van het Nederlands elftal. Mathijsen moest zich eveneens laten vervangen door Khalid Boulahrouz.

"In de tweede helft kreeg hij weer last", aldus Van Basten. "Daarom moesten we hem wisselen. Dat is jammer, want hij speelde erg goed." Ook Edwin van der Sar had enige moeite met zijn fysieke gesteldheid tijdens het duel. Vanavond zal ook bekeken worden welke blessure Mathijsen nu precies heeft.

Bondscoach Van Basten moest lachen toen doelman Edwin van der Sar zich in de slotfase met kramp moest laten verzorgen. "Een doelman die kramp krijgt! Het moet niet gekker worden", grapte de bondscoach. "Misschien is het aanvoerderschap een beetje zwaar voor hem." Matchwinner Arjen Robben denkt aan een andere reden: "Edwin wordt gewoon een beetje oud."