Hiddink uit onvrede over bondsvoorzitter Japan

Olga (Nuongirl)
De bondscoach van Australië, Guus Hiddink, heeft vandaag verhit gereageerd op eerdere uitspraken van de bondsvoorzitter van Japan.

De voorzitter van de Japanse voetbalbond bekritiseerde de harde tackles van de Australische voetbalploeg. Dit zei hij naar aanleiding van de vriendschappelijke interland vorige week tussen Australië en Nederland.

"Ze hebben het voornamelijk op de enkels van de tegenstander gemunt. Twee of drie spelers van Nederland raakten daardoor geblesseerd. Het keiharde spel van Australië kon echt niet. Volgens mij deden ze het allemaal nog opzettelijk ook," aldus voorzitter Kawabuchi.

Hiddink liet vandaag weten dat hij niet blij was met commentaar van Kawabuchi. "Dit is belachelijk. Als je geen vechtlust mag tonen, kun je beter stoppen met voetbal. Deze opmerkingen uit de Japanse hoek slaan werkelijk nergens op. Ze zijn bedoeld om de arbitrage te beïnvloeden. Iedereen moet bij het WK kennelijk denken dat Australië ruig speelt. Dat is niet sportief. Mensen die dit soort verhalen rondstrooien, gedragen zich onverantwoordelijk naar ons team en naar het voetbal toe."

Morgenmiddag spelen de beide landen tegen elkaar om 15:00 uur. In groep F zijn ze verder ingedeeld bij Kroatië en Brazilië.