Petkovic: "Zege Nederland onverdiend"

Michel (Baraja)
Ilja Petkovic, de bondscoach van Servië en Montenegro, vindt dat zijn team onverdiend heeft verloren van Oranje. Mateja Kezman is dezelfde mening toegedaan.

Petkovic zag een gelijkopgaande wedstrijd: ”We hebben het niet verdiend om te verliezen, want Nederland heeft ons niet weggespeeld en het heeft ook geen open kansen gecreëerd uitgezonderd het ene doelpunt, dat ook redelijk voorspelbaar was.” Vol lof was Petkovic over het optreden van Arjen Robben: ”Dit is een voetballer van de categorie Ronaldinho. Het is soms ongelooflijk wat hij allemaal laat zien. In de eerste helft was hij te sterk voor Nenad Djordjevic. Na rust kon Nadj hem niet bijbenen. Dat is geen schande hoor. Op Robben stond vandaag geen maat.”

Ook Kezman vond niet dat Nederland oppermachtig speelde: ”Ik denk niet dat de overwinning verdiend was, een gelijkspel was beter op zijn plaats geweest. Maar we spelen in een sterke groep, iedereen kan winnen, maar ook verliezen.” De aanvaller werd tot zijn lichte verbazing gewisseld: ”Dat is en blijft een besluit van de bondscoach. Ik weet nog niet wat zijn beweegredenen waren.”

Invaller Ognjen Koroman stelde meer vraagtekens bij de tactiek van de bondscoach: ”Ik snap helemaal niet waarom we zo defensief moesten beginnen, en voor mijn gevoel was het beter geweest als we met een wat avontuurlijker formatie waren gestart. Ik ben verbijsterd door de beslissing van de coach me op de bank te houden, maar ik kan dat niet bediscussiëren.”