Mexico wint met 3-1 van Iran

Ferry (Veerboot)
De wedstrijd tussen Mexico en Iran in Nürnberg is in een overwinning voor Mexico geëindigd: 3-1. Mexico nam de leiding door een goal van Bravo in de 28e minuut. Acht minuten later bracht Golmohammadi Iran weer op gelijke hoogte. In de tweede helft klaarde Mexico het karwei uiteindelijk vrij eenvoudig door nog tweemaal te scoren.

Op een droog veld zochten beide teams in de eerste helft veelvuldig de aanval. De opbouw van beide ploegen was echter vrij rommelig, waardoor het voetbal bij vlagen nogal chaotisch was. Voor de neutrale toeschouwer was het daardoor echter niet minder leuk om naar te kijken.

In de openingsfase waren de beste kansen voor Iran met Daei die bij een voorzet net niet bij de bal kon komen en uit een volgende aanval Hashemian die miste. Daarna wat kansjes voor Mexico, met een kopballetje van Franco, een schot vanaf de rechterkant die eigenlijk bedoeld leek als voorzet, Márquez die overkopte uit een corner, andermaal Franco die de bal naastkopte uit een corner en Borgetti die bij een voorzet net niet zijn hoofd tegen de bal kon zetten.

In de 28e minuut was het Mexico dat de leiding wist te nemen. De Mexicanen kregen een vrije bal aan de rechterkant van het veld, die uiteindelijk via een leuke variant werd binnengewerkt. Franco kopte de bal door, waarna Bravo binnentikte.

Heel lang kon Mexico echter niet van de voorsprong genieten, want in de 36e minuut wist Iran weer op gelijke hoogte te komen. Een corner kon eerst nog verwerkt worden door de keeper, maar in tweede instantie schoot Golmohammadi de bal binnen.

Beide ploegen tastten elkaar daarna weer opnieuw wat af en probeerden de aanval te zoeken. In de tweede helft was Mexico de betere ploeg, maar tot echt grote kansen leidde dat nog niet direct. Iran wist er slechts nog af en toe uit te komen, en creëerde ook nauwelijks nog kansjes.

In de 76e minuut wist Mexico, terecht, dan toch op voorsprong te komen. Na een fout in de verdediging van Iran kon invaller Zinha de bal doorschuiven naar Bravo, die zijn tweede goal van de avond maakte. Met die goal bleek Iran helemaal verslagen, want nog geen drie minuten later scoorde Zinha na een voorzet vanaf rechts de derde goal voor Mexico.

De wedstrijd werd vervolgens eenvoudig uitgespeeld door Mexico, dat dus uiteindelijk met 3-1 wist te winnen.


Opstellingen:

Mexico: Sánchez, Méndez, Osorio, Márquez, Salcido, Pineda, Torrado (46. Pérez), Pardo, Bravo, Franco (46. Zinha), Borgetti (52. Fonseca).

Iran: Mirzapour, Kaabi, Rezaei, Golmohammadi, Nosrati (81. Borhani), Mahdavikia, Nekounam, Teymourian, Karimi (62. Madanchi), Daei, Hashemian.

Wedstrijdverloop:

Mexico 3 - 1 Iran

28’ Bravo (Mex) 1-0
36’ Golmohammadi (Ira) 1-1
76’ Bravo (Mex) 2-1
79’ Zinha (Mex) 3-1

18' Torrado (Mex)
55' Nekounam (Ira)
90' Salcido (Mex)

Arbiter: Rosetti (Ita)

Toeschouwers: 41.000